FAUX FOOD

Faux food er IN. Det er faktisk så poulært, at man nu kalder faux food for en decideret madtrend.

 

Faux food er IN. Det er faktisk så poulært, at man nu kalder faux food for en decideret madtrend. Faux food rider videre på den sundhedsbølge, vi har set længe og lever fint side om side med basisk mad, vegetar og vegansk mad, som efterfølgere til bla stenalderkost og low carb.

Men hvad er faux food egentlig? Meget forsimplet handler det om at du og jeg skal spise mindre kød (eller ingen kød) og mere grønt, så der finder plantebaserede erstatninger til at indgå i retterne i stedet for kød. Hvilket jo siges at være ganske sundt for os og helt sikkert godt for vores jord, som vi gerne vil passe på.

Den omdiskuterede dokumentar ”What the health” deler vandene i den grad, at man ser en nærmest religiøs holdning til ikke at spise kød (og produkter som stammer fra dyr) og udelukkende ønsker at kosten skal bestå af plantebaserede retter, så oksekød erstattes med broccoli eller der laves bacon ud af gulerødder. På den anden side står opportunister og himler med øjnene og opfordrer til at det bedste råd af dem alle må være at spise varieret.

Hvor længe denne mad faux food trend får lov til at fortsætte bliver spændende at se. Men se lige med her, hvor lækkert det kan laves.

Hvis du vil læse mere om food trends 2017, så kan du se mere her. http://www.baumwhiteman.com/2017TRENDS.pdf

https://www.b.dk/mad/faux-food-og-alt-serveret-i-skaale-her-er-de-hotteste-madtendenser-i-2017